Om oss

Vår story

Shings AB grundades 2011 av hästfysioterapeuten Marina Nylund. Det var helt och hållet med hästens välmående i tanken som hon startade utveckla Shings. Med en genuin passion för hästar och som hästägare själv så letade Marina efter ett hälsosamt alternativ till den traditionella hästskon. Marina, hittade en mängd med barfotaboots som sa sig vara just det hon sökte efter, hon testade den ena efter den andra men ingen levde upp till att vara ett riktigt ergonomiskt alternativ och ingen av dem satt kvar under träning. Det var då idéen föddes att skapa en riktig ergonomisk hästsko.

Marina började göra research och lärde sig allt om hovens funktion för att kunna skapa en sko som skulle uppfylla hovens alla behov. På sin resa med lärande och sedan utvecklande av Shings mötte hon Dr Robert Bowker, ledande forskare inom hovar och hovneurologi, som blev hennes bollplank för att kunna optimera sin sko för hästens välmående och prestation.

Tillslut landade allt Marinas arbete i Shings Performer, den ergonomiska hästskon där inget har varit för litet för att lämnas till slumpen utan varje liten detalj är utformad för att maximera hästens välmående och prestation.

Vårt syfte

Att skapa högpresterande hästar genom att sätta hästens välmående först.

”Hästar trivs verkligen med dessa dojor då de är följsamma och uppbyggda inuti som att hästen vore barfota”

- Birgitta Färnstrand-Svensk

Vår mission

Att revolutionera hästarnas liv genom att introducera produkter som sätter hästens välmående först.